TITRO BAZENI d.o.o.
TITRO bonitetna ocena AAAtitro@titro.si +386 5 330 96 10

Bazenske črpalke

Pri bazenih se največkrat uporabljajo posebne bazenske črpalke, črpalke različnih vodnih efektov in masaž, dozirne črpalke za doziranje sredstev za nego vode in različna puhala za izvedbo zračnih masaž.

BAZENSKA OBTOČNA ČRPALKA

Obtočna bazenska črpalka je skupaj s filtrom jedro čistilnega sistema vsakega bazena. Bazenska črpalka mora biti dovolj zmogljiva in robustna z motorjem zaščitenim pred vodo, ter predvidena za neprekinjeno delovanje ( za vsak bazen je najbolje, če deluje filtrirna naprava neprekinjeno ). 

Obtočnih bazenskih črpalk je na trgu veliko vrst, različnih izvedb in kvalitetnih razredov.  

Najcenejše bazenske črpalke so narejene zelo enostavno, ponavadi se dobavljajo skupaj s čistilno napravo v kompletih z različnimi montažnimi bazeni. Te bazenske črpalke komaj zadoščajo potrebam po dobri bazenski črpalki. Največkrat je za takšne črpalke tudi skoraj nemogoče dobiti rezervne dele.

STANDARDNA BAZENSKA ČRPALKA

Običajna bazenska črpalka ima ohišje črpalke in predfiltra iz plastičnih materialov, ki dobro prenašajo klor in druge korozivne snovi v bazenski vodi. V predfiltru je nameščen mrežasti košek za zadrževanje večje nesnage ( pesek, listi, itd... ). Predfilter je zaprt s prozornim pokrovom za kontrolo umazanije v košku.  Te črpalke so tako zgrajene, da lahko delujejo neprekinjeno 24 ur mesece dolgo, brez da bi se zaradi tega poškodovale.

Bazenske obtočne črpalke

Bazenska obtočne črpalka

BAZENSKA TRGOVINA

Več podatkov za bazenske črpalke, ter možnost za nakup, je na voljo v bazenski spletni trgovini: www.bazenska-trgovina.si

ČRPALKE ZA VODNE EFEKTE

V bazenu se lahko nahajajo različne dodatne naprave ( glej Dodatna oprema ), ki za svoje delovanje potrebujejo posebne črpalke.

Za nekatere vodne igre se uporabljajo običajne obtočne bazenske črpalke.

Za zahtevnejše sisteme pa se uporabljajo namenske črpalke.

Predvsem pri napravah za plavanje v vodnem toku, talnih geizirjih, itd...

 

BAZENSKA TRGOVINA

Več podatkov za črpalke za vodne efekte (protitoki, masaže, itd..), ter možnost za nakup, je na voljo v bazenski spletni trgovini: www.bazenska-trgovina.si

PUHALA ZA ZRAČNE MASAŽE

Puhala so posebne črpalke s katerimi se v bazen vpihuje velike količine zraku. Uporabljamo jih za različne zračne masaže.  

BAZENSKA TRGOVINA

Več podatkov za puhala, ter možnost za nakup, je na voljo v bazenski spletni trgovini: www.bazenska-trgovina.si

DOZIRNE ČRPALKE

Dozirne črpalke so potrebne za doziranje sredstev za nego vode ( klor, pH-, flokulant, algicid - glej Avtomatska dezinfekcija vode ).

Tako kot pri vseh ostalih črpalkah so te črpalke na trgu v veliko različnih izvedbah in cenovnih razredih.

V zadnjem času se uveljavljajo cevne dozirne črpalke, predvsem zaradi velike zanesljivosti delovanja.

Poleg običajnih dozirnih črpalk, ki lahko delujejo v določenih intervalih, ali pa jih krmili merilna avtomatika,  so takšne črpalke že lahko opremljene s centralo za samostojno krmiljenje doziranja.

Različne dozirne črpalke:

BAZENSKA TRGOVINA

Več podatkov za dozirne črpalke, ter možnost za nakup, je na voljo v bazenski spletni trgovini: www.bazenska-trgovina.si

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.